Održan radni sastanak s upraviteljem Hrvatskih šuma, UŠP Osijek

Poštovani mještani Općine Čeminac,

danas smo imali čast u našoj Općini primiti u radni posjet upravitelja Hrvatskih šuma, UŠP Osijek i našeg sumještanina - gospodina Vladu Jumića, dipl.ing.šum. Ovom prigodom prije svega želim izraziti iskrene čestitke povodom imenovanja na mjesto upravitelja, a poglavito iz razloga što se radi o našem sumještaninu koji je svojim učenjem i znanjem zaslužio navedenu funkciju. Osobito mi je zadovoljstvo što ćemo u gospodinu Jumiću imati izvrsnog partnera, ali i kreatora u uređenju naše Općine, iz razloga što cjelokupnu situaciju poznaje i više nego odlično. Već na današnjem radnom sastanku, načeli smo rješavanje krupnih pitanja koja tište veliki broj naših mještana.

Iz velikog broja tema izdvajam rješavanje imovinsko - pravnih odnosa spram objekata u vlasništvu Hrvatskih šuma, a koji nisu u funkciji desetljećima te bi ih Općina mogla koristiti u razne svrhe. Jedna od tema je i pitanje problematike tzv. trećeg jezera u Grabovcu u smislu pristupa korištenju i održavanju istoga. Također sam s gospodinom Jumićem načelno usaglasio rješenje u svezi korištenja zgrade koju koriste lovci LD 'Jarebica'.

Osim imovinsko - pravnih pitanja, postignuta je suglasnost u smislu uređenja rubnih područja šumskih područja, čime će se javne površine učiniti urednijima i dostupnijima svim mještanima Općine Čeminac. Također smo utvrdili mehanizme komunikacije između Općine i Hrvatskih šuma, koji će u naredne četiri godine rezultirati rješenjima i za Hrvatske šume i za mještane Općine Čeminac. Neizmjerno sam zahvalan na susretljivosti i vremenu koje je upravitelj posvetio postojećoj problematici na području Općine Čeminac.

O svim daljnjim aktivnostima koje se budu događale, bit ćete kao i do sada pravovremeno obavješteni, a što dodatno obvezuje i mene kao načelnika i gospodina Jumića kao upravitelja na realizaciju dogovorenih aktivnosti, u cilju podizanja kvalitete življenja na području Općine Čeminac.

 

S poštovanjem,

Vaš načelnik,

dr. Zlatko Pinjuh, spec.hitne medicine

19807893_10155335065088260_2117423522_o

19807169_10155335064798260_1658598609_o


Provođenje mjera i aktivnosti upravljanje krizom koja je nastala korona virusom Covid 19.

 

  OPĆINA ČEMINAC

Ulica Matije Gupca 1
31325 Čeminac 


NAČELNIK OPĆINE

Dr.ZLATKO PINJUH spec. hitne medicine


ZAMJENICA OPĆINSKOG NAČELNIKA

ANUŠA REŠETAR dipl. oec


   (031) 756 - 543

opcina@ceminac.hr

RADNO VRIJEME OPĆINSKE UPRAVE:
PONEDJELJAK - PETAK. 07:00 - 15:00  

 

E-MAIL ADRESA ZA ZAPRIMANJE
E-RAČUNA:

 eracun@ceminac.hr

KARTA OPĆINE ČEMINAC

Prikaz veće karte >>