REPUBLIKA HRVATSKA

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

OPĆINA ČEMINAC

 

Čeminac, 31. siječnja 2023. godine

 

    

 

Edukacija za poljoprivrednike o uzimanju uzoraka tla i analizama tijekom 2023. godine

 

POZIV

 

 

Pozivaju se svi nositelji, članovi ili odgovorne osobe u pravnoj osobi poljoprivrednih gospodarstava s područja Općine Čeminac koji još nisu nazočili edukacijama o uzimanju uzoraka tla i analizama da se u Općini Čeminac, Matije Gupca 1, Čeminac ili na e – mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. predbilježe (obvezni podaci: naziv gospodarstva, nositelj gospodarstva, MIBPG, OIB, e – mail) za sudjelovanje na edukaciji.

 

Prema Zakonu o poljoprivrednom zemljištu („Narodne novine“ broj 28/18, 115/18, 98/19, 57/22) fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika dužne su provoditi ispitivanje plodnosti tla (analize tla) na poljoprivrednom zemljištu upisanom u ARKOD sustav te voditi evidenciju o primjeni gnojiva (mineralnih i organskih), poboljšivača tla i pesticida.

 

Poljoprivrednicima je dana mogućnost samostalnog uzimanja tla uz obveznu prethodnu edukaciju o samoj metodologiji uzorkovanja i značaju agrokemijske analize koju provodi Ministarstvo poljoprivrede, Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede.

 

Nakon prikupljenog dovoljnog broja zainteresiranih poljoprivrednih gospodarstava za edukacije, Općina Čeminac će u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, Upravom za stručnu podršku razvoju poljoprivrede, organizirati edukacije u što kraćem roku.

 

 

                         

Popis stanovništva 2021

Provođenje mjera i aktivnosti upravljanje krizom koja je nastala korona virusom Covid 19.

 

  OPĆINA ČEMINAC

Ulica Matije Gupca 1
31325 Čeminac 


           

 


  (031) 304 - 327

opcina@ceminac.hr

RADNO VRIJEME OPĆINSKE UPRAVE:
PONEDJELJAK - PETAK. 07:00 - 15:00  

 

E-MAIL ADRESA ZA ZAPRIMANJE
E-RAČUNA:

 eracun@ceminac.hr

E-MAIL ADRESA ZA ZAPRIMANJE
PISMENA :

 pisarnica@ceminac.hr

 

KARTA OPĆINE ČEMINAC

Prikaz veće karte >>


PRISTUPAČNOST
Za čitanje teksta web stranice naglas na Hrvatskom jeziku koristite Microsoft Edge preglednik