R EPUBLIKA HRVATSKA

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

OPĆINA ČEMINAC

OPĆINSKI NAČELNIK

 

Čeminac, 17. ožujka 2020. godine

 

 

Na temelju članka članka 46. Statuta Općine Čeminac (Službeni glasnik Općine Čeminac broj: 1/18, 2/18, 10/19), načelnik Općine Čeminac dostavlja slijedeću

 

O B A V I J E S T

 

Poštovani sumještani Općine Čeminac,

 

u cilju spriječavanja širenja zaraze korona virusom dužan sam Vas izvijestiti o svim do sada poduzetim mjerama kao i mjerama koje se planiraju poduzeti u budućnosti ukoliko bude potrebe za njima.

Prije svega skrećem Vam pozornost da Općina Čeminac od prve pojave informacije u svezi korona virusom je poduzela niz odgovarajućih radnji da na najbolji mogući način sačuvamo naše sumještane od zaraze. U tom pravcu angažirani su svi naši djelatnici u smislu prikupljanja informacija kao i nadzora kretanja osoba i vozila na našem području, te podjele zadataka za provođenje propisanim mjera.

Obilasci svih mjesta tijekom 24 sata omogućavaju da utvrdimo eventulno strane osobe kao i strana vozila na našem području. Kontinuirano praćenje rada svih javnih objekata na našem području također nam daje uvid u eventualne mogućnosti širenja zaraze.

Sve ovo dovelo je do toga da imamo kontinuirani nadzor nad događanjima u Općini Čeminac.

Obzirom da na području Osječko-baranjske županije imamo nekoliko potvrđenih zaraženih osoba skrećem Vam pozornost na poduzete radnje kojih molim da se pridržavate a sve s ciljem da spriječimo širenje zaraze na području Općine Čeminac.

 

1. Da bismo zajedno učinili našu Općinu sigurnom izvješćujem Vas da sve što smatrate nesvakidašnjim događanjem u smislu kretanja osoba i vozila, dojavite na slijedeće telefonske brojeve:

 

  • Čeminac – Anuša Rešetar mob: 099-307-9679

  • Grabovac – Zdenko Jumić mob: 091-179-0850

  • Kozarac – Ivana Viljevac mob: 091-206-0042

  • Novi Čeminac – Anita Cvitkušić mob: 099-198-9036

  • Mitrovac – Ilija Domazet mob: 091-591-6000

 

koji će u koordinaciji sa Civilnom zaštitom i komunalnim redarstvom u najkraćem mogućem vremenu izvršiti provjeru o čemu se radi.

Dakle navedene osobe molim da koristite za sve informacije i o eventualnim bolesnicima ili bolesnim osobama sa simptomima koji upućuju na zaraženost.

 

2. Općina Čeminac mještanima kao i javnim objektima (ugostiteljski objekti, trgovine i sl.) preporuča krajnju disciplinu i odgovornost u ponašanju.

Zbog koncentracije većeg broja osoba u tim objektima preporučamo da trgovine rade na način da propuštaju jednu po jednu osobu u trgovinu, a ugostitelji da osiguraju maksimalne higijenske uvjete, a ako nemaju prijeku potrebu privremeno mogu prestati s radom.

Što se tiče pogreba molim da se, uz dužno poštovanje prema pokojniku i rodbini, pogrebi održavaju u prisutnosti najuže obitelji.

 

Poštovani sumještani Općine Čeminac, ja kao načelnik izvješćujem Vas da smo poduzeli sve potrebne radnje i u slučaju da zaraza uzme maha i na području Općine Čeminac, a to znači da će naše službe Civilne zaštite i vatrogastva i komunalna služba biti na raspolaganju u svakom trenutku i u svakoj potrebi.

Isto tako osigurali smo i objekt koji će funkcionirati, ukoliko to bude trebalo, kao i smještajni objekt za osobe koje treba staviti u karantenu u slučaju da zdravstvene ustanova Osječko-baranjske županije ne budu mogle prihvatiti sve zaražene osobe.

Na kraju Vas izvješćujem da je trenutno angažirano 15 osoba koje obilaze starije i nemoćne osobe, te smo i na taj način osigurali za te osobe da ne napuštaju obiteljske kuće ukoliko to nije najnužnije.

I Vas poštovani sumještani molim da ne napuštate obiteljske kuće bez nužne potrebe jer je to najsigurniji način za sprječavanje zaraze.

Upućujem Vas također i na praćenje informacija od nacionalnog stožera Civilne zaštite jer se može dobiti jako puno informacija o situaciji na području cijele Hrvatske.

Na kraju želim Vam skrenuti pažnju i na organiziranu dostavu roba koju će Općina Čeminac provoditi u slučaju da se na našem području pojave zaražene osobe, a sve u cilju što manjeg broja izlaženja iz obiteljskih kuća.

O svim aktivnostima bit ćete pravovremeno obaviješteni.

Trenutno je najvažnije da informirate navedene osobe u cilju sprječavanja širenja zaraze.

 

Uz želju da sačuvamo naše mještane od neugodne bolesti skrećem pozornost da mjesta panici nema, no moramo biti krajnje odgovorni i disciplinirani jer djelatnici Općine Čeminac i ja kao načelnik Općine Čeminac dat ćemo sve od sebe da sigurnost i zdravlje mještana Općine Čeminac ne bude ugroženo.

 

O svim daljnjim koracima bit ćete pravodobno obaviješteni.

 

 

S poštovanjem,

 

Načelnik

dr. Zlatko Pinjuh, spec. hitne medicine

SVE OBAVIJESTI , PREPORUKE I OBJAVE KRIZNOG STOŽERA CZ MOŽETE PRATITI NA LINKU ISPOD

Provođenje mjera i aktivnosti (upravljanje krizom koja je nastala korona virusom COVID-19)

 

Provođenje mjera i aktivnosti upravljanje krizom koja je nastala korona virusom Covid 19.

 

  OPĆINA ČEMINAC

Ulica Matije Gupca 1
31325 Čeminac 


             NAČELNIK OPĆINE

    

Dr.ZLATKO PINJUH spec. hitne medicine

 


  (031) 304 - 327

opcina@ceminac.hr

RADNO VRIJEME OPĆINSKE UPRAVE:
PONEDJELJAK - PETAK. 07:00 - 15:00  

 

E-MAIL ADRESA ZA ZAPRIMANJE
E-RAČUNA:

 eracun@ceminac.hr

KARTA OPĆINE ČEMINAC

Prikaz veće karte >>


PRISTUPAČNOST
Za čitanje teksta web stranice naglas na Hrvatskom jeziku koristite Microsoft Edge preglednik